اتوکلاو

شرکت سلامت صنعت بو علی

اتوکلاو

شرکت سلامت صنعت بو علی

شرکت سلامت صنعت بو علی

۱۲ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 

کارگاه آموزشی و بازدید از شرکت سلامت صنعت بوعلی 

# اتوکلاو ایرانی

# اتوکلاو  بیمارستانی

# اتوکلاو بخار

# اتوکلاو

# اتوکلاو کلاس B

 

 

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

چه فاکتورهای جهت انتخاب اتوکلاو ایرانی مهم است ؟

  • قیمت 

اولین گزینه که در هنگام خرید این دستگاه باید به آن توجه داشت قیمت اتوکلاو ایرانی است. این مسئله یک مولفه ی مهم برای خریداران است به صورتی که اگر قیمت با توجه به کیفیت مناسب باشد خریداران اقدام به خرید دستگاه اتوکلاو خواهند کرد. قیمت اتوکلاو ایرانی در مقایسه با نمونه های خارجی مقرون به صرفه تر بوده و از قیمت مناسب تری برخوردار هستند.

 یکی دیگر از مولفه های مهم در هنگام خریدن اتوکلاو ایرانی بحث کیفیت است. انواع اتوکلاوهای تولید شده در کشور با توجه به قیمتی که دارند از سطح قابل قبول کیفی برخوردار هستند. این مسئله تا حدی است که در مقایسه با برندهای خارجی وارد شده دستگاه های تولید شده در کشور ایران از کیفیت مناسبی برخوردار هستند.

بی شک یکی از مهم ترین ویژگی های اتوکلاوهای تولید شده در داخل ایران همین مسئله است. خدمات پس از فروش به خریداران امکان می دهد که به سادگی به قطعات مصرفی مورد نظرشان دسترسی داشته باشند که این امر باعث اطمینان خاطر مشتریان خواهد شد.

این محصولات معمولا از خدمات پس از فروش طولانی مدت به همراه گارانتی های بی قید و شرط 2 الی 3 سال برخوردار هستند. مطمئنا این ویژگی با هیچ کدام از محصولات خارجی قابل مقایسه نخواهد بود.

  • روش های استریل کردن

 در هنگام خرید دستگاه اتوکلاو باید به این مسئله توجه داشته باشید که چه روش هایی برای استریل سازی مورد نظر شما است و با توجه به آن دستگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید. در کل چهار روش اصلی برای استریل سازی وجود دارد که شامل:

تابش

گرما یا حرارت

فاز پلاسما

گاز است که هر کدام از این روش ها خود دارای زیر شاخه های مختلفی هستند که بر اساس نیازتان می توانید اتوکلاو دارای آن روش را انتخاب کنید.

  • کلاس های مختلف اتوکلاو

 طبقه بندی اتوکلاوها معمولا براساس حجم محفظه استریل انجام می پذیرد. براساس استاندارد های موجود در دنیا 3 کلاس اتوکلاو موجود است که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

اتوکلاوهای کلاس B شرکت سلامت صنعت بوعلی : اگر به معنای دقیق کلمه به دنبال استریل کننده های واقعی هستید این نمونه یک گزینه مطلوب برای شما به شمار می رود. روش کار این نوع اتوکلاو به شکل یک چرخه ی از پیش تعیین شده است که از تزریق متناوب بخار و خلاء تشکیل شده است. روند کار این دستگاه به این شکل است که یک مرحله جهت استریل کردن است و در مرحله ی بعدی فرایند خشک کردن با خلاء انجام می پذیرد. معمولا این نوع اتوکلاو ها را برای استریل کردن موارد پزشکی پیشنهاد می شود.

اتوکلاو کلاس Nشرکت سلامت صنعت بوعلی : این نوع اتوکلاو را معمولا برای استریل کردن وسایلی به کار می برند که فاقد بسته بندی هستند و روش کار آن ها به شکل ضدعفونی به وسیله ی بخار است.

اتوکلاوهای کلاس S  شرکت سلامت صنعت بوعلی : این کلاس از اتوکلاوها دارای کلاس غیر اختصاصی هستند و علائم آن ها به وسیله ی سازنده مشخص می گردد

  • موقعیت استفاده از اتوکلاوها

معمولا از این استریلایزرها در همه ی واحدهای بیمارستانی استفاده می شود. اتو کلاوها در 3 زمینه بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند که انتخاب آن ها براساس این موقعیت ها صورت می گیرد که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

بخش پزشکی یا بیمارستانی شرکت سلامت صنعت بوعلی : در حالت کلی بیمارستان ها دارای یک بخش هستند که وظیفه ی دارند تجهیزات و وسایل بیمارستانی را استریل کنند از این رو وجود اتوکلاوهای با حجم بزرگ در این مکان ها الزامی است.

آزمایشگاهی شرکت سلامت صنعت بوعلی : در آزمایشگاه ها وسایل و ابزار آلاتی وجود دارند که برای استریل سازی آن ها  اتوکلاوهایی مورد استفاده قرار می گیرد که مناسب استریل سازی ظروف شیشه ای و سایر ابزار آلاتی است که در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

دندانپزشکی: این بخش از خدمات پزشکی استریل سازی را به عنوان یکی از ضروریات کار خود می داند و به شکل معمول از از اتوکلاو های کلاس B که بسیار قوی هستند استفاده می کند.

  • مدل دستگاه اتوکلاو شرکت سلامت صنعت بوعلی

روشی که توسط کاربران برای استریل کردن انتخاب می شود به عواملی مثل سایز، ظرفیت و فضای موجود در دستگاه اتوکلاو بستگی دارد.

با توجه به ظرفیت و فضای موجود در این دستگاه ها و همچنین امکان دسترسی به محیط استریل اتوکلاو این دستگاه ها را به شرح ذیل طبقه بندی می کنند:

اتوکلاوهای استریل کننده عمودی شرکت سلامت صنعت بوعلی : طراحی این دستگاه ها به شکلی است که از قسمت بالا می توانید به فضای استریل دسترسی داشته باشید.

اتوکلاوهای استریل افقی همان طور که از نام آن ها پیدا است دسترسی به محیط استریل از قسمت جلو دستگاه صورت می گیرد.

اتوکلاوهای استریل رومیزی شرکت سلامت صنعت بوعلی: این نوع از اتوکلاوها معمولا حجم کمی را اشغال می کنند به شکلی که امکان دارند بر روی یک میز قرار بگیرند. از این دستگاه ها معمولا به عنوان دستگاه های پشتیبان برای بخش های بیمارستانی استفاده می کنند.

دستگاه های استریل  شرکت سلامت صنعت بوعلی با ظرفیت بالا: معمولا این دستگاه ها فضای زیادی را اشغال می کنند و به دلیل ظرفیت بالایی که دارند از آن ها به عنوان استریل سازی مرکزی استفاده می کنند.

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

نگه داری اتوکلاو

راهنمای نگهداری از اتوکلاو ها شرکت سلامت صنعت بوعلی 

خرید تجهیزات دندانپزشکی یک سرمایه گذاری مالی قابل توجه است و اگر این تجهیزات دچار مشکل شوند، تعمیر یا جایگزینی آن می‌تواند هزینه بر باشد. بسیاری از تجهیزات دندانپزشکی از قسمتهای کوچک تشکیل شده اند که بسیار پیچیده و حساس هستند و می‌توانند در اثر قدیمی شدن و استفاده مداوم آسیب ببینند. تجهیزات معیوب خطری بالقوه را برای بیمار به همراه دارد. به همین دلیل، اگر به پروتکل های نگهداری این وسایل پایبند نباشید، می‌توانید بیماران خود را به طور ناخواسته در معرض خطر قرار دهید. در این مقاله راه های نگهداری از اتوکلاو دندانپزشکی را به شما آموزش می‌دهیم.

همچنین برای خرید اتوکلاو دندانپزشکی می‌توانید به سایت معتبر جهان دنتال مراجعه کنید.

 

برای اطمینان از به حداقل رسیدن خطر خرابی تجهیزات، باید بررسی کلیه تجهیزات، بررسی سن و آخرین تاریخ سرویس هر قطعه انجام شود. از سال 1998، این قانون تصویب شد که همه دستگاه های پزشکی باید “CE” بر روی آنها علامت گذاری شده باشد تا نشان دهد محصول با کیفیت بالا ساخته شده است و طبق استانداردهای ایمنی و بهداشت تولید شده است. این قانون خاص برای محافظت از بیمار و کاربر در برابر محصولات کم رضایت بخشی که بی خطر نیستند، وضع شده است. هنگام خرید تجهیزات جدید حتماً مطمئن شوید با تجهیزات فعلی سازگار است و مناسب است و به یاد داشته باشید ارزان ترین گزینه همیشه بهترین نیست.

 

نگهداری از 

اتوکلاو

شرکت سلامت صنعت بوعلی 

 

وجود اتوکلاو ها در مطب های دندانپزشکی بسیار ضروری و لازم است. اما بخاطر بسپارید که آن ها انرژی بالقوه و قابل توجهی را ذخیره می‌کنند و باید از آن ها به صورت جدی مراقبت کرد. در صورت استفاده صحیح و مراقبت از آن، اتوکلاو شما خدمات طولانی و مطمئن تری را ارائه می‌دهد.

هرگونه نقص را به کارمندان مهندسی خود گزارش دهید. در صورت مشاهده خرابی یا نقص، آنها را در یک دفترچه ثبت کنید و با بخش خدمات تماس بگیرید. نتایج بازرسی های سالانه و دوره ای را ثبت کنید. هر 4 – 6 هفته برای بررسی های دوره ای توصیه می‌شود. قبل از شروع استفاده از دستگاه، دفترچه یادداشت را بررسی کنید، زیرا ممکن است شخص دیگری خطایی را ثبت کرده باشد که شما از آن آگاهی ندارید.

 

ملاحظه های کلی

 

  • انتخاب چرخه اتوکلاو

بررسی کنید که چرخه انتخاب شده تنظیمات صحیح مورد نیاز شما را داشته باشد.

 

  • استفاده از پروب بار

ضروری است که پروب بار (در صورت نصب) به طور مداوم مورد استفاده قرار گیرد و برای هر چرخه در یک موقعیت مشابه در محفظه قرار گیرد، با استفاده از یک بطری پر از آب.

 

  • جاگذاری تجهیزات

تکنیک جاگذاری ضعیف تجهیزات اغلب منجر به عدم اتوکلاو شدن کامل تجهیزات می‌شود زیرا هر هوای محصور شده ای می‌تواند از میکرو ارگانیسم ها محافظت کند. لازم به یادآوری است که باید فضای کافی بین مواد استریل شده باقی بماند تا تمام هوا توسط بخار خارج شود. ظروف خالی، فلاسک های گردن باریک و بطری ها باید به صورت وارونه قرار بگیرند تا از جمع شدن میعانات جلوگیری کرده و هوا از آنها تخلیه شود. محفظه به تمیز کردن مکرر نیاز دارد تا از آلودگی آب مخزن تخلیه توسط مایعات بار جلوگیری شود.

 

نگهداری منظم از 

اتوکلاو

ها

نگهداری روزانه

 

نظارت بر مانیتور ها

مانیتور ها را کنترل کنید تا اطمینان حاصل کنید که تمام شاخص ها و اطلاعات نمایش داده شده روی صفحه مطابق انتظار است. هرگونه خطا روی صفحه برجسته می‌شود و سیستم کنترل اتوکلاو به طور خودکار اقدامات لازم را انجام می‌دهد (یعنی در صورت بروز خطای حیاتی در روند اتوکلاو، چرخه را متوقف کنید).

 

واشر درب را از نظر آسیب و تمیزی بررسی کنید

با خاموش بودن اتوکلاو و باز بودن درب، واشر و سطوح جفت شده آن را از نظر وجود زباله، آسیب و خوردگی بررسی کنید. می‌توانید آن را پارچه مرطوب تمیز کنید.

 

عملکرد درب

در را ببندید تا بررسی کنید همه عملکردها مطابق با کتابچه راهنمای کاربر درست است.

 

وضعیت آب

وضعیت آب را در مخزن آب یا فرورفتگی بررسی کنید. آگار، خون یا زباله های جامد می‌توانند مشکلات و خرابی ایجاد کنند. ریختن هر یک از این موارد در هر اتوکلاو باعث انسداد لوله ها، شیرآلات و تخلیه و غیره می‌شود و باید حتما از آن جلوگیری شود.

 

مطلب پیشنهادی: 5 نکته ساده برای افزایش عمر سنسور دندانپزشکی

 

 

نگهداری هفتگی اتوکلاو 

شرکت سلامت صنعت بوعلی 

علاوه بر نگهداری های معمول روزانه:

 

کاوشگر سطح آب را بررسی کنید (در صورت وجود)

اطمینان حاصل کنید که پروب سطح آب مرتباً بازرسی و در صورت لزوم تمیز می‌شود تا از تجمع رسوبات جلوگیری شود.

 

تمیز کردن محفظه

محفظه باید به میزان کافی تمیز شود تا از تجمع آلودگی در داخل آب یا کاوشگر سطح آب جلوگیری شود، و ما پیشنهاد می‌کنیم که برای یک اتوکلاو که به صورت روزانه استفاده می‌شود، محفظه باید هفته ای یک بار بررسی شود و در صورت لزوم مطابق با دفترچه راهنما تمیز شود. ریختن هر ماده ای در اتوکلاو باعث انسداد لوله ها، دریچه ها و زهکشی ها و غیره می‌شود و باید حتما از آن جلوگیری شود.

 

نظارت بر دما / فشار

در طول یک چرخه، همبستگی فشار سنج را در برابر فشار نمایش داده شده بررسی کنید.

 

ویژگی های ایمنی اتوکلاو

اتوکلاو برای جلوگیری از باز شدن درب هنگام فشار دادن محفظه و جلوگیری از فشار در صورت بسته نشدن درب، دارای قفل های ایمنی است. مقررات بهداشت و ایمنی انگلستان پیش بینی کرده است که یک فرد متخصص باید سیستم تعطیلی و انسداد را در فواصل منظم بازرسی کند. همه اپراتورها باید در استفاده از کنترل ها، روش های عملکرد دستگاه های ایمنی آموزش ببینند.

 

کاغذ چاپگر را بررسی کنید (در صورت نصب)

اگر اتوکلاو گزینه چاپ داده ها را دارد، رول کاغذ را بررسی کنید و در صورت لزوم آن را تعویض کنید.

 

چند نکته در نگهداری اتوکلاو ها 

شرکت سلامت صنعت بوعلی 

 

  • قبل از قرار دادن در اتوکلاو اطمینان حاصل کنید که وسایل خشک و تمیز هستند. محلول تمیز کننده اضافی را روی تجهیزات نریزید. زیرا این کار باعث می‌شود تا سریع تر تجمع ایجاد شود و دستگاه شما سخت تر کار کند.
  • در آب اتوکلاو فقط از آب مقطر استفاده کنید. خلوص آب واقعاً به افزایش عمر دستگاه کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کند که کلسیم تجمع نمی‌یابد و از خوردگی یا آسیب در اتوکلاو جلوگیری می‌کند.
  • اتوکلاو خود را بیش از 75 درصد ظرفیت نگهداری پر نکنید. این کار می‌تواند باعث آسیب جدی به قسمت های تخلیه دستگاه شود.
  • فیلترها و واشر درها را مرتباً تعویض کنید
  • هنگام تمیز کردن دستگاه از هرگونه آسیب یا ساییدگی آگاه باشید. رفع ترک خوردگی مهر و موم یا مشکلات دیگر می‌تواند با جلوگیری از خرابی عمده در آینده باعث صرفه جویی در وقت و دستگاه شما شود.
  • تمیز کردن هفتگی فیلترهای محفظه به طور چشمگیری به چرخه دستگاه شما برای عملکرد بهینه کمک می‌کند. این کار به تخلیه سیستم هیدرولیک – آب از محفظه کمک می‌کند.
  • زباله های مخزن آب را تخلیه کنید، تخلیه نکردن زباله مخرن آب باعث جمع شدن روزانه باکتری ها و محفظه های فاضلاب می‌شود
  • بسته به استفاده از دستگاه، اطمینان حاصل کنید که دستگاه در صورت لزوم توسط یک تکنسین حرفه ای تأیید صحت نگهداری شده است.
  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

شیر برقی چیست و چگونه در اتوکلاو ایرانی سلامت صنعت بوعلی عمل میکند ؟

شیر برقی یا سلونوئید ولو یکی از شیر های الکترومکانیکی کنترلی در صنایع مختلف است. از شیر برقی برای قطع و وصل کردن جریان مایعات و یا گاز ها استفاده می شود. سلونوئید ولو برای باز و بسته و یا چرخش شیر از نیروی الکتریکی استفاده می کند. شیر برقی قادر است تا انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و سپس جریان مایعات و یا گاز ها قطع و یا وصل کند. این شیر ها از جمله پر استفاده ترین و پر کاربرد ترین ابزار ها در مدار های گازی و یا مدار هایی که با مایعات سر و کار دارند هستند. در این مقاله از سری مقالات آموزشی الکترو پنوماتیک آراد قصد داریم تا پاسخ سوال شیر برقی چیست را به طور کامل بدهیم و شما را با کاربرد های مختلف آن آشنا کنیم.

شیر برقیسلونوئید ولو چیست ؟

اگر بخواهیم یک تعریف جامع از شیر های برقی داشته باشیم می توانیم آن ها را به عنوان شیر های الکترو مکانیکی که برای کنترل جریان مایعات و گاز ها بکار می روند معرفی کنیم. از این شیر ها کنترلی در سیستم های پنوماتیک و هیدرولیکی بسیار استفاده می شود. باز و بسته شدن این دسته از شیر ها به کمک جریان الکتریکی و یا برق صورت می گیرد.

سلونوئید ولو چیست

سلونوئید چیست ؟

این ابزار معمولاً در راه‌اندازی شیر برقی به کار می‌رود. کار کرد دقیق این وسیله این است که جریان برق را تبدیل به حرکت خطی و در نهایت نیروی مکانیکی می‌نماید.

اجزاء سلونوئید کدامند؟

قاب: این قسمت از سلونئید از جنس ورق فولاد می‌باشد و کار برد آن این است که در زمان اتصال جریان برق به سیم پیچ، نقش آهنربا را ایفا کرده و باعث به حرکت درآمدن سنبه می‌شود.
سیم پیچ: قسمتی از سلونوئید است که از پیچیده شدن یک سیم مسی ساخته شده است. هر لایه از این سیم به واسطه‌ی یک قطعه کاغذ چرب و عایق از یکدیگر جدا می‌شوند و کل قسمت سیم پیچ به وسیله ی یک عایق لاکی محافظ در برابر رطوبت پوشش داده می‌شود.
سنبه سلونوئید: این قسمت در واقع یک جزء متحرک در درون سلونوئید می‌باشد که از لایه‌های فولاد تشکیل می‌شود. این لایه‌ها هیچ حرکتی نسبت به یکدیگر ندارند.

کاربرد های مختلف شیر برقی در 

اتوکلاو ایرانی سلامت صنعت بوعلی

چیست ؟

همانطور که اشاره کردیم در مدار هایی که در آن ها سیالات جریان دارند، سلونوئید ولو ها بسیار پر کاربرد و پر استفاده هستند. از جمله کاربرد های این شیر های کنترلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل کردن شیر های صنعتی بزرگ
  • کنترل کردن سیستم های آبپاش صنعتی و اتوماتیک
  • قابل استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • قابل استفاده در ماشین های لباسشویی و ظرفشویی
  • کنترل سیلندر خودروها
  • کنترل کردن سیال های وارد شده به موتور
  • کنترل کردن سیستم های پر قدرت بادی و هیدرولیکی
  • سیستم های تصفیه آب
  • کمپرسور ها
  • وسایل آنالیز خون
بیشتر بخوانید – کلید محافظ جان چیست ؟

سلونوئید ولو چیستاجزای شیر برقی چیست ؟

اگر بخواهیم اجزای شیر های سلونوئید رو به بشناسیم می توانیم آن ها را به دو قسمت عمده زیر تجزیه کنیم:

  1. شیر اصلی یا همان بدنه شیر که سلونوئید به آن متصل شده است.
  2. سلونوئید

حال هر یک از قسمت ها به اجزای مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

قسمت های مختلف بدنه شیر سلونوئید چیست؟

  • قسمت ورودی
  • قسمت خروجی
  • دیافراگم
  • فنر دیافراگم

سلونوئید یا بوبین شیر برقی از چه قسمت های تشکیل شده است ؟

  • سیم پیچ
  • میله آهنی
  • فنر
  • شیر کنترلی
  • کانال کنترلی

اجزای شیر برقینحوه کار شیر برقی چگونه است ؟

همانطور که اشاره کردیم قسمت سلونوئید از سیم پیچ تشکیل شده است. با عبور دادن جریان الکتریکی از درون این سیم پیچ یک میدان مغناطیسی ایجاد می کنیم. این میدان مغناطیسی دقیقا همان فاکتوری است که عملکرد شیر را کنترل می کند. هنگامی که میدان مغناطیسی درون شیر ایجاد شد، پیستون آن به سمت بالا حرکت کرده و اجازه عبور جریان را می دهد.

بیشتر بخوانید – شاسی استپ استارت چیست ؟

مزایای استفاده از سلونوئید ولو در 

اتوکلاو ایرانی سلامت صنعت بوعلی

در بیشتر سیستم های کنترلی بسیار حائز اهمیت است که بتوانیم جریان را به مدار وارد و یا آن را قطع کنیم. همچنین داشتن کنترل بر روی این جریان از دیگر نکات مهم در سیستم های کنترلی است. شیر برقی دقیقا همان وسیله ای است که این قابلیت ها را در اختیار ما می گذارند. شیر های برقی را می توان به کمک کلید های الکتریکی ساده از راه دور کنترل کرد که از دیگر مزایای آن ها به شمار می رود. بنابراین اگر بخواهیم مزایای استفاده از شیر برقی را لیست کنیم می توانیم به صورت زیر عمل کنیم:

  1. کاربرد های بالا با توجه به اجزا الکتریکی مختلف
  2. کنترل جریان ورودی و خروجی به مدار
  3. جریان مصرفی برق پایین
  4. نگهداری ساده و آسان
  5. تعمیرات راحت
  6. پاسخ دهی بسیار سریع
  7. صرفه جویی در مصرف انرژی
  8. قابلیت کنترل از راه دور
  9. قابلیت اطمینان بالا
  10. دوام و ماندگاری زیاد



نکات مهم هنگام خرید شیر برقی چیست ؟

برای اینکه بتوانید یک شیر سلونوئید خوب و مناسب را خریداری کنید باید یک سری نکات را در نظر داشته باشید. از جمله نکات مهم خرید شیر برقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ولتاژ ورودی: اینکه شیر از ولتاژ AC و یا DC ساپورت می کند یا خیر و مقدار ولتاژ شیر در چه بازه ای است
  • حداکثر زمان روشن بودن
  • اندازه دهانه شیر چه سایزی باشد تا بتوانیم شیر را متناسب با لوله ای که قصد داریم بر روی آن نصب کنیم تهیه کنیم
  • فشار قابل تحمل شیر برقی چند بار است
  • سیالات و موادی که قرار است از داخل شیر عبور کنند از چه نوعی هستند

نکات مهم خرید شیر برقی

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

شیر پنوماتیک

عملکرد شیرهای پنوماتیک در اتوکلاو بیمارستانی سلامت صنعت بوعلی  چیست؟

شیرهای پنوماتیک واحد کنترل کننده سیستم های پنوماتیک هستند. این شیرها تجهیزاتی هستند که موظف به کنترل سرعت، دبی و فشار هوای عبوری در سیستم های پنوماتیک هستند. انتقال قدرت در سیستم های پنوماتیک به کمک نیروی هوای فشرده انجام می شود و از این رو اطلاع از وظایف و نحوه عملکرد اجزاء کنترلی بسیار مهم بوده و از اساسی ترین وظایف طراح است. در صورت انتخاب نادرست شیر پنوماتیک، مدار مطابق برنامه عمل نخواهد کرد و در نهایت هدفی که از طراحی سیستم انتظار داشتیم محقق نخواهد شد. به طور کلی شیرهای پنوماتیک با وارد کردن نیرو توانایی کنترل مسیر هوا را دارند و می توانند آن را قطع و وصل کنند. در شیرهای دستی این کنترل به صورت وارد کردن نیرو با دست انجام می شود و در شیرهای برقی، جریان الکتریکی است که موظف به کنترل و تحریک شیر است. جریان الکتریکی باعث ایجاد خاصیت آهنربایی بوبین شده و به این ترتیب منجر به ایجاد نیروی لازم برای تغییر وضعیت شیر پنوماتیک خواهد شد.

 

انواع شیر پنوماتیک

روش های مختلفی برای طبقه بندی شیر ها وجود دارد که در ادامه دو نوع دسته بندی که جزء روش های مرسوم است را اشاره می کنیم. شیر ها از منظر نوع عملکرد به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:

  1. شیر پنوماتیک کنترل جهت
  2. شیر پنوماتیک کنترل فشار
  3. شیر پنوماتیک کنترل جریان
  4. شیر پنوماتیک پروپرشنال
  5. شیر پنوماتیک ماژولار

 

علاوه بر دسته بندی های ذکر شده، بهتر است این نکته را به خاطر داشته باشیم در دسته بندی کلی، دو نوع شیر پنوماتیک وجود دارد و تفاوتشان در این است که در نوع اول آنچه کنترل می شود هوا یا گازی بی اثر است و الزاما سیستم کنترل این شیرها با هوا نیست. در نوع دوم این شیرها سیال کنترل شونده چیزی غیر از هوا است. به عنوان مثال آب، روغن یا هر سیال دیگری خواهد بود و این بار سیستم کنترل کننده این سیال به صورت پنوماتیکی است. البته معمولا به شیرهای گروه دوم شیرهای محرک پنوماتیکی گفته می شود. لازم به تاکید است که آنچه در اینجا توضیح داده می شود، در دسته اول قرار گرفته و در اصل سیال آنها پنوماتیکی است. البته انواع شیر پنوماتیک را طبق پارامترهای اصلی شیر به روش های دیگری نیز طبقه بندی می کنند که نمونه هایی از آن عبارتند از:

  1. تعداد پورت های ورود و خروج شیر
  2. نحوه باز و بسته شدن شیر یا موقعیت های شیر
  3. تعداد مسیرهای جریان

 

شیر پنوماتیک کنترل جهت

شیرهای کنترل جهت پنوماتیک به وسیله باز یا بستن گذرگاه دبی خروجی را کنترل می کنند و در نهایت به این وسیله جهت حرکت شفت یا میله جک را می توان کنترل کرد. به طور کلی این شیر ها به دو دسته ی شیر های قطع و وصل جریان و یکسو کننده جریان تقسیم می شوند. عناصر و بخش های تشکیل دهنده شیرها شامل سه دسته ی زیر است:

  1. عناصر ورودی که به آن عناصر سیگنال دهنده هم می گویند.
  2. عناصر پردازنده
  3. عناصر کنترل کننده

همانطور که از نام این شیر مشخص است؛ شیر های قطع و وصل موظف به قطع و وصل کردن جریان است و شیر های یکسو کننده جریان را در یک جهت عبور داده و در جهت دیگر اجازه عبور را نمی دهند. 

 

شیر پنوماتیک کنترل فشار

برای تنظیم فشار مخزن از شیر کنترل فشار پنوماتیک استفاده می شود؛ در واقع به کمک این شیر ها می توان فشار ثابتی را در سیستم حفظ کرد. همانطور که در شکل زیر می بینیم؛ این شیر ها به کمک یک فنر و تنظیم آن فنر روی فشار خاصی کار می کنند. هرگاه فشار کاری از حد تعریف شده برای فنر بیشتر شود؛ باعث جمع شدن فنر شده و در نتیجه مابقی سیال تخلیه خواهد شد؛ به این ترتیب فشار سیستم کنترل می شود.

شیرهای کنترل فشار پنوماتیک

 

شیر های تنظیم کننده فشار در اصل با ثابت نگه داشتن فشار فارغ از هر نوع نوسان ایجاد شده در سیستم فشار ثابتی ایجاد می کند.

 

شیرهای پنوماتیک کنترل جریان

شیرهای کنترل جریان پنوماتیک با ایجاد گلویی در یک جهت خاص در سیستم، مسیر عبور هوا را محدود می کند یا افزایش می دهد و در نتیجه جریان کنترل خواهد شد. این دسته از شیر ها را طبق طراحی می توان روی سیلندر یا در نقاط مختلف سیستم نصب کرد.

از نظر نوع تحریک، شیر ها در انواع مختلف زیر ارائه می شوند:

  1. تحریک دستی
  2. تحریک مکانیکی یا بادامکی
  3. تحریک پنوماتیکی یا هوایی
  4. تحریک سلنوئیدی

 

روش های تحریک شیر ها 

اتوکلاو بیمارستانی سلامت صنعت بوعلی

دو دسته تحریک برقی (Solenoid) و تحریک دستی از دو نوع پرکاربرد و مرسوم شیرهای پنوماتیکی هستند. در حالت دستی به کمک اهرم شیر تحریک شده و فرمان مد نظر را انجام می دهد. در مدل های برقی این جریان الکتریکی است که با اعمال نیروی الکتریکی و ایجاد خاصیت آهنربایی نیروی مورد نیاز جهت تغییر، قطع و وصل هوا و تنظیم مقدار جریان را فراهم می کند.

طراحی سیستم های کنترلی الکتریکی و ساخت آنها با استفاده از شیر های کنترل برقی امکان پذیر است؛ این دسته از شیر ها دارای بوبین (Solenoid) بوده که با انواع ولتاژها قابل تحریک هستند.

 

نماد شماتیک شیر پنوماتیک

تصاویر زیر نماد شماتیکی برای تعدادی از روش های تحریک شیر ها می باشد.

نماد شیر پنوماتیک
تحریک مکانیکی (بادامکی) پدال پایی
نماد شیر پنوماتیک تحریک مکانیکی (بادامکی) نماد شیر پنوماتیک پدال پایی
سلونوئیدی پیلوت دار عملکرد سلونوئیدی
نماد شیر پنوماتیک سلونوئیدی پیلوت دار نماد شیر پنوماتیک عملکرد سلونوئیدی
دستی با دکمه فشاری دستی با اهرم دستی
نماد شیر پنوماتیک دستی با دکمه فشاری نماد شیر پنوماتیک دستی با اهرم دستی
عملکرد پیلوتی
نماد شیر پنوماتیک عملکرد پیلوتی

 

در ادامه برای آشنایی و درک بهتر اختصارات موجود در پلاک یک شیر پنوماتیکی، یک نمونه را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهیم.

آنچه به عنوان نماد شماتیک روی پلاک شیر پنوماتیک مشاهده می شود، مشابه شکل زیر است.

نماد شماتیک شیر پنوماتیک

 

هر کدام از حروف به کار رفته در نماد بالا دارای مفاهیم استانداردسازی شده طبق جدول زیر هستند.

نماد شماتیک روی پلاک شیر پنوماتیک
حروف معنی
P ورودی شیر
S, R تخلیه هوا
B, A خروجی شیر

 

  • پورت P: اصطلاحا به این پورت، پورت فشار یا منبع تغذیه گفته می شود چراکه این پورت محل ورود هوای فشرده به شیر است. لازم به یادآوری است که این پورت به خروجی کمپرسور متصل است.
  • پورت A و B: این پورت ها مستقیم به عملگری که قرار است به حرکت درآورده شود اتصال دارند تا در سیستم پنوماتیکی از هوای خروجی بهره برداری لازم به عمل آید.
  • پورت S و R: این دو پورت به منظور تخلیه هوا طراحی و تعبیه شده اند و به آنها پورت اگزوز یا تخلیه می گویند.
  • لازم به یاد آوری است که در اصل آنچه روی پلاک شیر رسم می شود تصویری از دیاگرام داخلی شیر در حالت ابتدایی (توقف) است. در شکل زیر انواع وضعیت های قبل از تحریک شیر را مشاهده می کنیم.

نحوه تحریک شیر پنوماتیک

 

نحوه نام گذاری شیر های پنوماتیک

اکثر شرکت های تولید کننده شیر های پنوماتیکی طبق استانداردی تحت عنوان ISO-1210-1 عمل می کنند. طبق این استاندارد تعداد وضعیت ها و راه های شیر به کمک اعداد بیان می شوند. به عنوان مثال نماد شماتیکی نشان داده شده در بالا یک شیر پنوماتیکی 2-5 است (همواره ابتدا تعداد پورت ها و سپس تعداد وضعیت های شیر بیان می شود.) و به این معناست که این شیر دارای 5 پورت و 2 وضعیت است که:

  1. حالتی که شیر تحریک نشده است را عموما حالت اول می نامند. در این وضعیت پورت ورودی شیر (P) به پورت خروجی شیر (A) متصل است و همچنین پورت خروجی شیر (B) به پورت (S) متصل است و در نتیجه هوای فشرده تخلیه می شود. نکات بیان شده به راحتی با توجه به نماد شماتیکی شیر پنوماتیکی مشخص می شود.
  2. حالت دوم زمانی به وجود می آید که ولتاژ به شیر وارد می شود و اصطلاحا شیر در حالت تحریک قرار دارد. در این وضعیت پورت ورودی (P) به پورت خروجی شیر (B) متصل شده و نیز پورت ورودی (A) به پورت (R) متصل شده و به این ترتیب هوای فشرده تخلیه می شود.

 

پارامترهای موثر برای انتخاب شیر پنوماتیک

اتوکلاو بیمارستانی سلامت صنعت بوعلی

به طور خلاصه طبق توضیحات ارائه شده، برای انتخاب صحیح از شیر پنوماتیک باید موارد زیر را در نظر گرفت:

  • سیال: آنچه این شیرها قادر به کنترل هستند، عموما هوای فشرده است و استفاده از آنها برای هر سیال دیگری ممکن است باعث آسیب به شیر و عدم کارایی آن شود.
  • سایز پورت: از مهم ترین موارد موثر برای انتخاب شیر پنوماتیک مشخص کردن سایز پورت بر اساس اینچ است.
  • تعداد پورت ها و پوزیشن های شیر
  • ولتاژ مجاز: شیرهای برقی که با تحریک الکتریکی کار می کنند ممکن است به صورت AC یا DC تحریک و شروع به کار کنند.
  • فشار عملیاتی: مقدار فشاری که شیر قادر به تحمل در سیستم پنوماتیک است.
  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

استیل 316

کاربرد و مشخصات ورق استیل 316 در چنبر اتوکلاو ایرانی شرکت سلامت صنعت بوعلی

 

 

استیل 316 آلیاژی فولادی از کروم نیکل مولیبدن است. این گرید نیز مانند استیل 304 آلیاژی آستنیتی از استنلس استیل است که به منظور بهبود مقاومت به خوردگی عنصر مولیبدن به ترکیب شیمیایی آن اضافه شده‌­است.

مولیبدن موجب می‌­شود مقاومت به خوردگی و خوردگی شکافی در محیط‌­های حاوی کلراید افزایش یابد. استیل 316 در مواجهه با اسیدهای با قدرت اکسید کنندگی بالا(مانند اسید نیتریک) مقاومت به خوردگی­ اش کاهش میابد.

آلیاژهای آستنیتی فولاد زنگ نزن غیر مغناطیسی هستند اما با انجام کار سرد روی آن­ها ممکن است کمی مغناطیسی شوند که به منظور از بین بردن مغناطیس ورق استیل 316 را پس از کار سرد آنیل می­‌کنند تا دوباره غیر مغناطیسی یا اصطلاحا نگیر شود.

ورق استنلس استیل 316 قابلیت شکل­‌دهی و جوشکاری عالی دارد و از آن در کاربردهای گسترده ­ای استفاده می­‌شود. قطعات نازک ساخته شده از ورق استیل 316 (با ضخامت کمتر از 6 میلیمتر) نیازی به عملیات حرارتی و بازپخت پس از جوشکاری ندارند.

استاندارد ورق استیل 316

گریدهای مختلف استیل 316 در استانداردهای متفاوت با نام‌­های مختلفی شناسایی می­‌شوند که در جدول زیر برخی از این نام­‌ها ذکر شده‌­اند:

ASME

ASTM

JIS

DIN Name

DIN No

BS

UNS No

Grade

SA240

A240

Sus316

X5CrNiMo17-12-2

1.4401

316S31

S31600

316

-

-

Sus316l

X2CrNiMo17-12-2

1.4404

316S11

S31603

316L

-

-

-

-

-

316S51

S31609

316H

 

گرید L316 در واقع آلیاژ کم کربن استیل 316 است که مشکل رسوب کاربید در مرزدانه را هنگام جوشکاری و عملیات حرارتی برطرف کرده‌­است. بنابراین می­‌توان ورق استیل L316 را با ضخامت بیشتر از 6 میلیمتر به راحتی جوشکاری کرده و نگران رسوب کاربید در مرزدانه نبود. از ورق استیل H316 که آلیاژ پر کربن استیل 316 است برای کاربردهای دما بالا که نیاز داریم استحکام در آن دما بالا باقی بماند استفاده می‌­شود. ریزساختار آستنیتی استیل 316 موجب شده‌­است که استحکام ورق در دماهای پایین (تا 200- درجه سانتیگراد) هم به خوبی حفظ شود.

مشخصات استیل 316 

اتوکلاو ایرانی شرکت سلامت صنعت بوعلی

در جدول زیر درصد عناصر موجود در ترکیب شیمیایی آلیاژهای مختلف استیل 316 بیان شده‌­است:

 

N

Ni

Mo

Cr

S

P

Si

Mn

C

%عناصر/آلیاژ

0.1

10-14

2-3

16-18

0.03

0.045

0.75

2

0.08

316

0.1

10-14

2-3

16-18

0.03

0.045

0.75

2

0.03

L316

-

10-14

2-3

16-18

0.03

0.045

0.75

2

0.04-0.1

H316

 

 

 

برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی استیل 316 در جدول زیر بیان شده‌­است:

 

(gr/cm3)دانسیته

8.027

مدول الاستیک(GPa)

193

(W/m.°K)هدایت حرارتی

16.3

(n.m)مقاومت الکتریکی

740

استحکام کششی(MPa)

515

استحکام تسلیم(MPa)

205

محدوده ذوب()

1390-1440

%ازدیاد طول

40

سختی(برینل)

217

 

مقاومت خوردگی استیل 316 در محیط­‌های آبی حاوی 1000 میلی‌گرم کلراید در یک لیتر آب و دمای محیط بسیار خوب است اما این مقاومت برای آب با دمای 60 درجه سانتیگراد به میزان 300 میلیگرم کلراید در یک لیتر آب کاهش میابد. چون مقاومت به خوردگی استیل 316 در محیط­‌های نمکی و حاوی یون کلراید خوب است به عنوان گرید دریایی(marine) استنلس استیل نیز شناخته می­‌شود. اما همان طور که در بالا اشاره شد مقاومت به خوردگی آن در محیط‌­های دریایی گرم خوب نیست و احتمال دارد زنگ زده شود. در شکل زیر مقاومت به خوردگی شکافی در مواجهه با یون کلراید برای آلیاژهای استیل 304، 316 و L940 نشان داده شده‌­است:

تحمل دمایی استیل 316

استیل 316 مقاومت به اکسیداسیون خوبی در سرویس‌­های متناوب تا دمای 870 درجه سانتیگراد و در سرویس­‌های مداوم تا دمای 925 درجه سانتیگراد دارد. بهتر است برای استفاده از ورق استیل 316 در محیط­‌های آبی و محدوده دمایی 425 الی 860 درجه سانتیگراد احتیاط کنیم چون در این محدوده دمایی احتمال رسوب کاربید و خوردگی وجود دارد.

گرید L316 مقاومت خوبی در برابر رسوب کاربید دارد و می‌­توان از آن در محدوده دمایی ذکر شده در بالا که ورق 316 حساس به رسوب کاربید است استفاده کرد. گرید H316 استحکام خوبی در دماهای بالا دارد و از آن برای استفاده در کاربردهایی که دما بالای 500 درجه سانتیگراد است و به سیستم فشار وارد می‌­شود مورد استفاده قرار می­‌گیرد.

برای آنیل استیل 316 را تا دمایی بین 1010 الی 1120 درجه سانتیگراد گرم کرده سپس به سرعت کوئینچ می­‌کنند. استیل 316 نیز مانند سایر گریدهای آستنیتی قابلیت سخت شدن با عملیات حرارتی را ندارد اما کار سرد موجب افزایش استحکام و سختی آن می­‌شود.

ورق استیل 316 را می­‌توان با تمامی روش‌­های استاندارد همجوشی جوشکاری کرد و به منظور دستیابی به بیشترین مقاومت به خوردگی مقاطع ضخیم(با ضخامت بیشتر از 6 میلیمتر) ساخته شده از ورق استیل 316 را پس از جوشکاری تحت عملیات حرارتی قرار می­‌دهند.

برای کار گرم(Hot Working) روی ورق استیل 316 آن را تا دمایی بین محدوده 927 الی 1204 درجه سانتیگراد گرم کرده سپس کار گرم روی آن انجام می­‌شود. در ادامه به منظور رسیدن به ماکزیمم مقاومت به خوردگی باید در دمای 1900 درجه سانتیگراد آنیل شده و در آب کوئینچ شود.

وزن ورق استیل 316

مانند هر مقطعی وزن ورق استیل 316 را با توجه به ابعاد، ضخامت و دانسیته‌اش محاسبه می‌­کنند. ما در سایت تجارت فلز به شما کمک می­‌کنیم تا با مشخص کردن ابعاد و ضخامت ورق استیل 316 وزن آن را محاسبه کنید.

فرمول چگالی طبق معادله زیر محاسبه می­شود:

 

ρ=mV                ρچگالی    mوزن   Vحجم

برای محاسبه حجم طول، ضخامت و عرض ورق را در هم ضرب می‌کنیم. مقدار چگالی ورق استیل 316 را داریم و با کمک معادله بالا وزن ورق استیل 316 محاسبه می­‌شود.

کاربرد ورق استیل 316

با توجه به ویژگی­‌هایی که استیل 316 دارد می­‌توان از آن برای کاربردهای مختلفی استفاده کرد مانند:

  • ساخت تجهیزات آماده سازی غذا به ویژه غذاهای شور
  • ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و ابزار آلات پزشکی
  • استفاده در صنایع دریایی
  • ساخت مخازن برای جابجایی مواد شیمیایی
  • ساخت تجهیزات مورد استفاده در معدن
  • ساخت تجهیزات برای تصفیه آب
  • ساخت مخازن تحت فشار

 

قیمت ورق استیل 316 

اتوکلاو ایرانی شرکت سلامت صنعت بوعلی

مانند هر قطعه‌­ای که در بازارهای صنعتی عرضه می­‌شود قیمت استیل 316 نیز وابسته به قیمت مواد اولیه­‌اش است. در استنلس استیل‌­های آستنیتی به منظور پایدار کردن فاز آستنیت در دمای اتاق از عنصر نیکل استفاده می­‌شود که فلزی گرانبهاست. بنابراین قیمت ورق استیل 316 با تغییر قیمت جهانی نیکل کم یا زیاد می­‌شود. علاوه بر این به منظور بهبود مقاومت به خوردگی به ورق استیل 316 مقادیری مولیبدن نیز اضافه شده‌­است که موجب افزایش قیمت استیل 316 نسبت به استیل 304 می­‌شود.

فرآیندهای ساخت و شکل‌­دهی ورق و همچنین پردازش سطح نهایی آن قیمت استیل 316 را تغییر می­‌دهند. هر چه فرآیند ساخت پیچید‌ه‌­تر باشد و پردازش آن مراحل بیشتری داشته باشد قیمت ورق استیل 316 بالاتر می­‌رود.

علاوه بر موارد ذکر شده قیمت ورق استیل عرضه شده در بازار ایران چون کالایی وارداتی محسوب می­‌شود متاثر از قیمت ارز، برند تولیدکننده ورق، هزینه‌­های حمل‌­و‌نقل بین­‌المللی (مانند CIF، FOB و CFR) و روابط سیاسی ایران با تولیدکنندگان ورق استیل 316 است. با همه­‌گیر شدن استفاده از اینترنت در صنعت خرید و فروش فولاد و مقاطع فولادی، خریداران می­‌توانند با چند کلیک ساده قیمت استیل 316 عرضه شده در بنگاه‌­های مختلف را با هم مقایسه کرده و بهینه‌­ترین گزینه را از نظر قیمت و کیفیت انتخاب کنند. تجارت فلز این اطمینان را به شما می­‌دهد که ورق استیل 316 با کیفیت بالا و قیمت مناسب را به شما عرضه می­‌کند. خریداران محترم می­‌توانند با مراجعه به وبسایت www.tejaratfelez.com یا تماس با شماره 49143-021 با کارشناسان مجرب ما در تماس بوده و اطلاعات لازم را در مورد ورق استیل 316 و قیمت آن بدست آورند.

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

فشار

سنسور فشار اتوکلاو بیمارستانی 

از اتوکلاو شرکت سلامت صنعت بوعلی چه میدانید؟ ما پاسخ گوی شما هستیم شرکت سلامت صنعت بوعلی با قطعات آن آشنایی دارید؟ ما پاسخ گوی شما هستیم شرکت سلامت صنعت بوعلی  به نظر شما چند نوع اتوکلاو وجود دارد که دارای سنسور فشار اتوکلاو هستند؟ ما پاسخ گوی شما هستیم شرکت سلامت صنعت بوعلی  می خواهیم همه چیز در مورد سنسور فشار اتوکلاو را به شما توضیح دهیم تا شما را با این دستگاه فوق العاده عالی بیشتر آشنا کنیم.

اگر یک اتوکلاو به صورت حرفه ای طراحی شده باشد و برای تولید آن قطعات با کیفیتی استفاده شده باشد، باید سال ها بدون مشکل کار کند؛ تمامی دستگاه هایی که با نام اتوکلاو شناخته شده اند امروزه به بهترین نحو ممکن جوابگوی بسیاری از افراد هستند، یکی از قطعات مهم موجود سنسور فشار اتوکلاو است، وظیفه ی اصلی این قطعه در اتوکلاو چیست؟ ما پاسخ گوی شما هستیم شرکت سلامت صنعت بوعلی آیا می توان آن را تعویض کرد؟ ما پاسخ گوی شما هستیم شرکت سلامت صنعت بوعلی شما چه سوالاتی در این زمینه دارید؟ ما پاسخ گوی شما هستیم شرکت سلامت صنعت بوعلی

 

 

انواع سنسور فشار 

اتوکلاو بیمارستانی

دستگاه های اتوکلاو نیاز به مراقبه دارند که یکی از راه های بسیار ساده کنترل فشار و دمای موجود در آن است که با استفاده از سنسور فشار اتوکلاو می توان به راحتی آن را کنترل کرد و از خطر و هزینه های احتمالی جلوگیری کرد، کاربرد اصلی نمایش خروجی فشار می باشد، این قطعه به گونه طراحی شده است که فشار موجود در اتوکلاو را خوانده و پس از پردازش اولیه خروجی به شما نمایش خواهد داد، توجه داشته باشید نام دیگر سنسور فشار سنسور ترنسدیور نیز می باشد.

این سنسور با به راه افتادن دستگاه اتوکلاو برای استریل کردن ابزارها فعال می شود که کنترل فشار را طی عملیات را انجام می دهد و آن را به شما اعلام می کند، از جمله دیگر کاربرد های آن شامل:

  • تست نشتی
  • اندازه گیری سطح مخازن
  • فنلوری پردازش
  • و …

نکته ی مهمی که می توان در اینجا به آن اشاره داشت نوع سنسور فشار است، به دلیل متنوع بودن این سنسورها هر کدام را برای برای دستگاه های مختلفی مورد استفاده قرار می دهند که یکی از آن ها سنسور فشار سوزنی است که برای اتوکلاوهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

مزایا سنسور فشار 

اتوکلاو بیمارستانی

برای تعویض این سنسورها را  می توانید از دفترچه های راهنما کمک بگیرید، اما دیگر مزیتی که می توان در اینجا به آن اشاره داشت به دلیل طراحی عالی که دارند موجب شده است در برابر هر گونه لرزش و شوک از خود مقاومت نشان دهند.

با خانواده ی بزرگی از سنسورها روبرو هستیم که می توان آن ها را از بسیاری جهات دسته بندی کرد، اما مهم ترین ویژگی آن ها این است تحمل فشارها و دماهای بالاست که در دستگاه های اتوکلاو از بهترین نوع سنسورها استفاده می شود که قابلیت فشارهای بسیار بالا را دارند.

 

شرکت سلامت صنعت بوعلی

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

انگل چیست ؟

مشخصات فنی شیر زاویه ای یا انگل ولو در اتوکلاو بخار شرکت سلامت صنعت بوعلی 

انگل ولو یک شیر پستونی با عملگر پنوماتیک می باشد که استم آن با دیسک یا همان پلاگ عمود بر سیت می باشد و با دستور اکچیتور پنوماتیک مسیر سیال عبوری را قطع و وصل و کنترل می کنند.

 

انگل ولو یا شیر زاویه ای

 

اجزاء انگل ولو پنوماتیک

انگل ولو پنوماتیک یا همان انگل ولو پیستونی که توسط یک پلاگ که به پیستون و استم متصل می شود و با نیروی باد فنر باز می شود، قطع و وصل سیال را انجام می دهد. لازم به ذکر است از انگل ولو پنوماتیک می توان برای کنترل سیال در مدت طولانی استفاده کرد. در صورت بسته شدن ورودی و خروجی انگل ولو توسط آشغال، به آسانی می توان با یک سیخ یا سیم باریک مسیر سیال را باز کرد.

 

اجزای انگل ولو پنوماتیک

 

انگل ولو در اتوکلاو بخار شرکت سلامت صنعت بوعلی 

برندهای موجود انگل ولو پنوماتیک

 

  • انگل ولو پنوماتیک نوجیکس 
  • انگل ولو پنوماتیک فستو

 

انواع انگل ولو پنوماتیک از نظر اتصال

  • انگل ولو پنوماتیک رزوه ای

در این نوع اتصال که متداول ترین نوع اتصال انگل ولو پنوماتیک هست، رزوه ای به لوله متصل می شود که باز کردن و بستن آن به آسانی امکان پذیر است.

 

انگل ولو پنوماتیک رزوه ای

 

  • انگل ولو پنوماتیک فلنجی

در اتصال انگل ولو پنوماتیک فلنجی همان طور که از نامش پیداست، توسط فلنج به فلنج های متصل به لوله متصل و با پیچ و مهره بسته می شود.

 

انگل ولو پنوماتیک فلنجی

انگل ولو در اتوکلاو بخار شرکت سلامت صنعت بوعلی 

انواع انگل ولو پنوماتیک از نظر متریال

  • انگل ولو پنوماتیک استیل

در این مدل جنس بدنه و اکچیتور انگل ولو پنوماتیک، از استیل 304 و 316 و 316L است که با توجه به نوع سیال و درجه حرارت مشخص می شود.

 

انگل ولو پنوماتیک استیل

 

  • انگل ولو پنوماتیک برنزی

این مدل انگل ولو پنوماتیک برنزی، از دو بخش انگل ولو برنزی برای سیال آب شور و غیره و اکچیتور پنوماتیک که معمولا پلاستیکی است مونتاژ می شود.

 

انگل ولو پنوماتیک برنزی

 

  • انگل ولو پنوماتیک فولادی

جنس انگل ولو از فولاد A216 Gr WCB و A105 هست و اکچیتور پنوماتیک پلاستیکی یا استیل مونتاژ می شوند.

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

گیج فشار

کاربرد گیج فشار در اتوکلاو ایرانی چیست؟

 

با توجه به اهمیت بالای اندازه‌گیری فشار در سیستم‌های صنعتی و پالایشگاهی، به‌کارگیری ابزارهایی مانند گیج فشار و ترانسمیتر فشار می‌تواند نقش مهمی در کنترل سیستم داشته باشد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ابزار سنجش آریا، این ابزارها به شکل‌های مختلفی اقدام به اندازه‌گیری فشار می‌کنند و اتصال آن‌ها به سیستم‌های پیشرفته‌تر به ما اجازه می‌دهد که کنترل بهتری روی سیستم خود داشته باشیم؛ بنابراین عملاً در برخی موارد نیازی به حضور اپراتور در محل اندازه‌گیری نیست. با توجه به این‌که گیج فشار می‌تواند نقش مهم و وسیعی داشته باشد در ادامه در مورد نحوه عملکرد آن‌ها صحبت خواهیم کرد و دو مورد از معروف‌ترین برندهای تولیدکننده پرشر گیج در سطح دنیا را معرفی می‌کنیم.

گیج فشار چیست و چگونه عمل می‌کند؟

اتوکلاو ایرانی

گیج فشار یا پرشر گیج یک دستگاه خاص برای اندازه‌گیری فشار است که امکان استفاده از آن در سیستم‌های لوله‌کشی یا در یک مخزن وجود دارد و تغییرات فشار در شرایط مختلف را دنبال می‌کند. در حقیقت این ابزار به‌مانند یک فشارسنج عمل می‌کند که تغییرات فشار در محیط را به‌صورت حرکت عقربه در صفحه‌ نمایش یا داده‌های دیجیتال در یک نمایشگر به اپراتور نشان می‌دهد.

ساده‌ترین و قدیمی‌ترین شیوه‌های اندازه‌گیری فشار، استفاده از لوله بوردون بوده که در حال حاضر به‌عنوان اصلی‌ترین مبنای طراحی فشارسنج‌ها به کار گرفته می‌شود. در این دستگاه از یک لوله منعطف استفاده‌ شده که عبور یک سیال از آن باعث تغییر وضعیت لوله و درنتیجه حرکت عقربه  دستگاه می‌شود. عقربه در انتهای لوله قرار دارد و زمانی که سیال با فشار بالا وارد لوله منعطف می‌شود، لوله خمیده تمایل دارد که به‌صورت راست تغییر وضعیت دهد که این تغییر وضعیت منجر به حرکت عقربه و نشان دادن فشار می‌شود.

البته امروزه سیستم‌های متفاوتی برای اندازه‌گیری فشار تعریف‌ شده که در گیج فشار هم از آن‌ها استفاده می‌شود؛ بنابراین طبیعی است که با مدل‌های مختلفی از این دستگاه‌ها مواجه باشیم که هرکدام از آن‌ها شیوه خاص خود را دارد؛ اما درنهایت این حقیقت وجود دارد که نتیجه همه آن‌ها یکسان بوده و نتایج گزارش‌ شده برای فشار و تغییرات بسیار جزئی و اندکی دارد.

انواع گیج فشار از لحاظ عملکرد

گفتیم که شیوه‌های اندازه‌گیری فشار در فشارسنج‌ها با یکدیگر متفاوت است؛ اما به‌طورکلی همه آن‌ها بر مبنای اصول اولیه به کار گرفته‌ شده در لوله بوردن طراحی‌ شده‌اند و نتیجه اندازه‌گیری فشار آن‌ها هم یکسان است. با این‌ وجود سازوکار به کار گرفته‌ شده در آن‌ها می‌تواند در استفاده از پرشر گیج در محیط‌های مختلف تأثیرگذار باشد و به همین دلیل با مدل‌های مختلفی از آن‌ها مواجه هستیم:

· گیج فشار عقربه‌ای

· گیج فشار دیجیتال

· گیج فشار تست

· گیج فشار روغنی

· گیج فشار تفاضلی

· گیج فشار منفی

· گیج فشار خلاء

· گیج فشار دیافراگمی

· گیج فشار اکسیژن

حالا با توجه به شرایط سیستم و نحوه به‌کارگیری ابزار می‌توان یک یا چند مدل از آن‌ها را در یک فرآیند به کار گرفت و آن‌ها را به‌عنوان مبنای اندازه‌گیری فشار استفاده کرد. یکی از پرکاربردترین گیج‌های فشار، گیج فشار روغنی می‌باشد. برای آگاهی از قیمت گیج فشار روغنی با شرکت ابزار سنجش آریا تماس بگیرید؛ اما در هنگام خرید پرشر گیج باید به برند تولیدکننده دستگاه هم توجه کرد که در حال حاضر در بازار دو برند زیر بسیار معروف هستند:

گیج فشار ویکا

اتوکلاو ایرانی

شرکت ویکا یکی از معروف‌ترین و شناخته‌شده‌ترین برندهای تولیدکننده تجهیزات ابزار دقیق است که به‌عنوان یک شرکت آلمانی سابقه طولانی در زمینه تولید این تجهیزات دارد. این شرکت بخشی از تولیدات خود را در کشور لهستان انجام می‌دهد و در بازار حتی نمونه‌های بدلی آن‌ها هم وجود دارد. با این‌ وجود پرشر گیج ویکا از لحاظ کیفیت و مواد به کار گرفته‌شده در ساخت ابزار یکی از بهترین گزینه‌های بازار است. برای خرید گیج فشار عقربه ای و آنالوگ با شرکت ابزار سنجش آریا تماس بگیرید.

در انتخاب پرشر گیج ویکا فاکتورهای مختلفی مانند نوع سنسور و حسگر و همچنین طراحی قسمت کانکشن و صفحه‌نمایش دستگاه در اولویت قرار دارد. ضمن اینکه هرکدام از این دستگاه‌ها برای یک محدوده فشار خاص طراحی‌ شده است که در آن محدوده بهترین نتایج را به ما می‌دهد. در محصولات شرکت ویکا از سنسور مکانیکی یا پرده دیافراگم استفاده‌ شده که تغییر جریان سیال تبدیل به حرکت مکانیکی یا تبدیل به داده دیجیتالی شده و فشار اندازه‌گیری می‌شود.

گیج فشار روزمونت

شرکت روزمونت یک شرکت آمریکایی در تولید ابزارهای سنجش و اندازه‌گیری در زمینه‌های مختلف مانند دما و فشار و سطح است که در سال ۱۹۵۶ تاسیس شده است. این شرکت هم محبوب‌ترین تجهیزات ابزار دقیق در سطح ایران و حتی در سطح جهان را تولید می‌کند و محصولات آن‌ها ویژگی‌های جالب‌ توجهی دارند. دقت بسیار بالا در اندازه‌گیری فشار جزئی و قابلیت استفاده در دمای بسیار بالا از ویژگی‌های مهم پرشر گیج روزمونت است.

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

سنسور دما

انواع سنسور دما در اتوکلاو بیمارستانی 

سنسورهای دما انواع مختلفی دارند که هر کدام، بسته به کاربردشان، مشخصه‌های خاص خود را دارند. این سنسورها از دو نوع اصلی تشکیل می‌شوند:

  • سنسورهای تماسی: این نوع سنسورهای دما باید با جسم مورد نظر، که قرار است دمای آن اندازه‌گیری شود، تماس فیزیکی مستقیم داشته باشند و از هدایت برای پایش تغییرات دما استفاده می‌کنند.
  • سنسورهای غیرتماسی: در این سنسورها از همرفت و تابش برای پایش تغییرات دما استفاده می‌شود. سنسورهای غیرتماسی را می‌توان برای آشکارسازی مایعات و گازهایی به کار برد که هنگام تغییر دما (گرم یا سرد شدن) انرژی تابشی ساطع می‌کنند.

سنسورها را، اعم از تماسی و غیرتماسی، می‌توان در دسته‌های زیر تقسیم‌بندی کرد:

  • سنسورهای الکترومکانیکی
  • سنسورهای مقاومتی
  • سنسورهای الکترونیکی

در ادامه، هر یک از این انواع را معرفی خواهیم کرد.

تراپ 

اتوکلاو بیمارستانی 

 

ترموستات (Thermostat) یک سنسور یا سوئیچ دمای الکترومکانیکی جالب است و اساساً از دو فلز مختلف مانند نیکل، مس، تنگستن یا آلومینیوم تشکیل می‌شود که به یکدیگر متصل شده‌اند و یک نوار دو فلزی را تشکیل می‌دهند. با در معرض گرما قرار گرفتن نوار، به دلیل مقادیر متفاوت میزان انبساط خطی این دو فلز غیرمشابه، حرکت خمشی مکانیکی در فلزها رخ خواهد داد.

از نوار دوفلزی به تنهایی می‌توان به عنوان یک سوئیچ یا کلید الکتریکی یا یک راه‌حل مکانیکی برای عملکرد سوئیچ الکتریکی در کنترل ترموستاتیک یا کنترل المنت‌های گرمایش آب در بویلرها، کوره‌ها، تانکرهای ذخیره آب گرم و نیز سیستم خنک‌کننده رادیاتور خودرو استفاده کرد.

شکل زیر ساختار یک ترموستات دو فلزی را نشان می‌دهد.

 

ترموستات دو فلزی

ترموستات از دو فلز متفاوت (از نظر مشخصات گرمایی) تشکیل شده است که به صورت پشت به پشت به یکدیگر متصل شده‌اند. وقتی هوا سرد باشد، کنتاکت‌ها بسته هستند و جریان از ترموستات عبور می‌کند. اما هنگامی که هوا گرم شود، یکی از فلزها نسبت به فلز دیگر منبسط‌تر شده و نوار متشکل از دو فلز به سمت بالا (یا پایین) خم می‌شود و با باز شدن کنتاکت‌ها از عبور جریان از ترموستات جلوگیری می‌شود.

با توجه به نوع حرکت نواری که در معرض تغییرات دمایی قرار می‌گیرد، دو نوع عملکرد وجود دارد. یکی نوع «عملکرد ضربه‌ای» (Snap-action) است که به صورت لحظه‌ای در یک نقطه دمایی خاص عمل روشن یا خاموش را انجام می‌دهد. شکل زیر یک ترموستات خاموش/روشن یا ON/OFF را نشان می‌دهد.

 

نوع دیگر ترموستات، «عملکرد تدریجی» (Creep-action) دارد و موقعیت کنتاکت‌های آن به تدریج نسبت به تغییرات دما تغییر می‌کنند.

ترموستات‌های ضربه‌ای معمولاً در خانه‌ها و برای کنترل نقطه تنظیم اجاق‌ها، اتو‌ها، مخازن آب گرم و نیز روی دیوارها برای کنترل سیستم گرمایش خانه به کار می‌روند.

ترموستات‌هایی با عملکرد تدریجی معمولاً از کویل یا سیم‌پیچ دو فلزی تشکیل شده‌اند که با تغییر دما به آرامی باز می‌شود. معمولاً، نوع تدریجی نسبت نوع خاموش/روشن استاندارد به تغییرات دما حساس‌تر است، زیرا نوار آن طولانی‌تر و نازک‌تر بوده و به همین دلیل، این نوع ترموستات گزینه ایده‌آلی برای استفاده در گیج‌های دماسنج است.

اگرچه ترموستات‌های Snap-action بسیار ارزان و برای محدوده عملکرد وسیعی در دسترس هستند، یکی از معایب اصلی آن‌ها وقتی به عنوان سنسور دما مورد استفاده قرار می‌گیرند، این است که در مدت زمان باز تا بسته بودن کنتاکت‌های الکتریکی آن‌ها یک محدوده هیسترزیس بزرگ وجود دارد. برای مثال، ممکن است ترموستات روی 20∘C20∘C تنظیم شده باشد، اما تا زمانی که به 22∘C22∘C نرسد، تیغه‌های آن باز نشود یا اینکه تا به 18∘C18∘C  نرسد تیغه‌ها بسته نشوند.

بنابرین، محدوده نوسان دما می‌تواند بسیار زیاد باشد. ترموستات‌های دو فلزی موجود در بازار را برای استفاده‌های خانگی می‌توان با استفاده از پیچ‌گوشتی تنظیم کرد و به این ترتیب، به دمای مطلوب رسید و سطح هیسترزیس را بازتنظیم نمود.

ترمیستور در 

اتوکلاو بیمارستانی 

 

ترمیستور (Thermistor) نوع دیگری از سنسورهای دما است و همان‌طور که از نامش بر می‌آید، ترکیبی از THERM و ISTOR است که اولی بر حساس بودن آن به دما و دومی بر مقاومتی بودنش دلالت دارد. یک ترمیستور نوع خاصی مقاومت است که وقتی در معرض تغییرات دما قرار می‌گیرد، مقدار مقاومت فیزیکی آن تغییر می‌کند.

ترمیستورها معمولاً‌ از مواد سرامیکی مانند اکسید‌های نیکل، منگنز یا کبالت که توسط شیشه پوشانده شده‌اند تشکیل می‌شوند و به همین دلیل ممکن است به آسانی آسیب ببینند.

  • علی طلا