اجزای دستگاه اتوکلاو
اجزای دستگاه اتوکلاو آزمایشگاهی عبارت است از: محفظه، شیر برقی، مولد بخار یا المنت، مخزن آب، کندانسور، حسگر دما، برد الکتریکی، پمپ آب، شیر اطمینان، ترموستات ایمنی، پمپ خلأ، نگهدارنده سینی، در اتوکلاو.
پارامترهای مؤثر در اتوکلاو کردن
باید توجه داشت که با اتوکلاو کردن استریلیزاسیون کامل حاصل نمیشود و میزان کارایی فرآیند به نوع محصول و میزان و نوع آلودگی آن بستگی دارد. بااینوجود لازم است بدانیم که چه پارامترهایی کارایی دستگاه اتوکلاو آزمایشگاهی را تحت تأثیر قرار میدهند.
۱- دما اتوکلاو
دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد دمایی است که برای سترون کردن اغلب مواد و تجهیزات مناسب است اما برای دستگاههای پزشکی دمای ۱۳۴ درجه سانتیگراد کاربرد دارد.
۲- زمان
مدتزمان فرآیند اتوکلاو کردن به نوع و جنس نمونه بستگی دارد. البته مدتزمان میتواند توسط عواملی همچون نحوه قرار دادن نمونهها درون محفظه و حجم آنها تغییر کند بهطور مثال چنان چه ظروف زیادی بافاصله نزدیک به هم در اتوکلاو قرار بگیرند مدتزمان قرارگیری در اتوکلاو باید افزایش یابد.
۳- فشار
فشار درون محفظه باید به حدی افزایش یابد که نقطهجوش آب به ۱۲۱ درجه سانتیگراد و یا بالاتر برسد.
۴- حجم نمونه و ظرفیت اتوکلاو
با افزایش حجم نمونه باید مدتزمان قرارگیری نمونه در دستگاه اتوکلاو افزایش یابد.
۵- ظروف ثانویه اتوکلاو
چنان چه ظروف و سینیهایی که برای نگهداشتن نمونه داخل محفظه اتوکلاو استفاده میشوند از جنس فلز باشند مدتزمان قرارگیری نمونه درون محفظه دستگاه اتوکلاو آزمایشگاهی کاهش مییابد. ظروف پلاستیکی باید به مدت ۵ دقیقه بیشتر درون اتوکلاو قرار بگیرند.
شرکت تجهیزات آزمایشگاهی سلامت صنعت بو علی اقدام به عرضه دستگاه اتوکلاو آزمایشگاهی دیگی دیجیتال با حجمهای ۱۰، ۲۵، ۵۰ و ۷۵ لیتری و دستگاه اتوکلاو آزمایشگاهی رومیزی دیجیتال نموده است.
اگر قصد خرید اتوکلاو آزمایشگاهی دارید، جهت کسب اطلاع از قیمت دستگاه اتوکلاو آزمایشگاهی و ویژگیهای آن با مشاوران شرکت تماس حاصل نمایید.