اتوکلاو

شرکت سلامت صنعت بو علی

اتوکلاو

شرکت سلامت صنعت بو علی

شرکت سلامت صنعت بو علی

۱۳ مطلب در شهریور ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

اتوکلاو

طبق پیش بینی‌های جهانی، سال ۱۴۰۰ سرانه آب به کمتر از ۱۴۰۰ مترمکعب برای هر فرد در سال خواهد رسید و این به معنی ورود جهان به بحران آبی می باشد. طبق آمارهای رسمی و به اعتقاد کارشناسان، ایران درآستانه بحران آب به سرمی برد و طی سال‌های آینده تأمین آب به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های کشور در بسیاری از استان‌ها، شهرها و مناطق تبدیل خواهد شد. ایران از نظر جغرافیایی دربخش نیمه خشک و خشک جهان قرارگرفته به شکلی که میانگین بارش درایران حدود ۲۵۰ میلی‌متراست درحالی که میانگین جهانی حدود ۸۵۰ میلی‌متراست که در واقع بیش ازسه برابر میزان بارش در ایران است. لذا در راستای صرفه جویی و حفظ منابع آب ، شرکت سلامت صنعت بوعلی برای جلوگیری از هدر رفت آب و برای بازگرداندن مجدد آن به چرخه مصرف، اقدام به طراحی و ساخت دستگاه های کندانسور و بازیافت آب و بخار اتوکلاو نموده است. طبق برآورد انجام شده یک دستگاه اتوکلاو 100  لیتری در بهترین حالت (که می شود برای نمونه به اتوکلاو های تولیدی این شرکت اشاره کرد) و با رعایت حداکثر صرفه جویی، حدود 120  لیتر آب در هر سیکل کاری مصرف می کند که با اضافه شدن دستگاه بازیافت، این میزان تقریبا به صفر می رسد.

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

مارتنزتیک اتوکلاو

 نخستین گروه از استیل استیلها بودند که به دلیل ضعف در پذیرش درصد کربن پایین، مورد تفحص و بررسی قرار گرفتند. این گروه از بالاترین میزان کربن در میان سایر گروهها برخوردار است. از طرفی این میزان کربن به استحکام این گروه منجر شد.

اساساً مارتنزیکها به استینلس استیل ابزارآلات شهرت دارند. مقاومت در برابر خوردگی به نسبت پایین آنها، مصرفشان را در موارد فرآیندی کاهش داده است. این گروه در ساخت چاقوهای معمول خانگی تا تیغهای جراحی به کار برده میشوند. یکی از دلایل انتخاب آنها در این راستا علاوه زنگ نزن بودن، بالا بودن سختی10 آنهاست .

تحمل حرارتی و استحکام مارتنزتیکها به کمک افزودن مولیبدن تقویت میگردد. این گروه دارای قابلیت جوشکاری خوبی نیستند.

از خواص شاخص این گروه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مگنتیک هستند.
  • سختی بالا
  • تحمل در برابر عملیات حرارتی بالا جهت رسیدن به استحکام و سختی بالا
  • غیر قابل جوشکاری     

 . Hardness: 

مقاومت فلز در برابر تغییرشکل پلاستیک

موارد پرکاربرد استینلس استیل این خانواده عبارتند از:

Types 410, 420

Types 440A, 440B, 440C  داپلکس اتوکلاو

داپلکس هر دو ریز ساختار آستینیتیک و فروتیک را دارد. به واقع دارای ترکیبی از خواص مثبت آستینیتیک و فریتیک با هم است. ریزساختار داپلکس از استحکام بالا و مقاومت در برابر خوردگی تنشی برخوردار است. از خواص داپلکسها میزان کروم بالا 25.4%(  1.02) و نیکل پایینتر(%7  4.1) نسبت به آستینیتیکهاست.

میزان نیکل پایینتر داپلکسها قیمت آنها را متعادلتر میسازد. جهت بالانس این گروه و افزایش مقاومت در برابر خوردگی به آنها مولیبدن (%4  4.0)  و نیتروژن افزوده میشود. نیتروژن همچنین میزان استحکام را بالا میبرد.

ترکیب کروم و مولیبدن در کنار یکدیگر سبب افزایش مقاومت در برابر خوردگی حفرهای11 میگردد. شکل 3 نمونهای از این نوع خوردگی حفرهای را نشان میدهد.

  شکل 3: نمونهای از یک خوردگی حفرهای اتوکلاو

نوعی خوردگی موضعی میباشد که باعث ایجاد حفرههای کوچک در فلزات میشود.  . Pitting Corrosion:                     

 در برخی گریدهای داپلکس جهت افزایش قابلیت حل شدن نیتروژن مقداری منگنز به جای نیکل به آلیاژ افزوده میشود. یکی از گریدهای معروف این گروهCarpenter 7-Mo plus  بالاترین مقاومت در برابر اسید نیتریک را در میان تمامی استینلس استیل ها داراست. این گروه به سبب خاصیتی که از گروه فریتیکها دارد مگنتیک میباشد.

از خواص شاخص این گروه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مگنتیک هستند.
  • استحکام بالا
  • حساس به تردی ایجاد شده توسط هیدروژن
  • قابلیت تحمل دمایی تا 375° C
  • مقاوم در برابر خوردگی حفرهای

 موارد پرکاربرد استینلس استیل این خانواده عبارتند از:

Alloy 2205

Carpenter 7-Mo plus

Ferralium 225, 2207

1 .cast:

عملیاتی که طی آن آلیاژ ذوب شده و به کمک قالب به شکل دلخواه در میآید.

2.wrought:  

 عملیاتی که طی آن آلیاژ گرم شده و با کمک ابزارآلات به شکل دلخواه در میآید.

 

3 .Forge:

عملیات فرمدهی آلیاژ به کمک نیروهای فشاری بزرگ

 .Cerium4: از جمله متریالهای نایاب کره زمین است

 

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

واحدهای اندازه گیری فشار

اتوکلاو

تا قبل از 1971 ، واحد فشار درسیستم بین المللی یکاها (SI) ، نیوتن بر متر مربع  (N/m2) بود ولی پس ازآن به پاسکال(Pa) که مساوی با N/m2 بود تغییر نام داد. این تغییر نام به افتخار ریاضیدان ، فیزیکدان، مخترع، نویسنده و فیلسوف کاتولیک فرانسوی با نام بلیز پاسکال  که در قرن هفده میلادی می زیست  انجام شد.ولی هنوز در بسیاری کشورها بالخصوص بطور گسترده در آمریکا و کانادا از واحد پوند بر اینچ مربع (psi)‌برای بیان فشار استفاده میکنند.

در مانومترها فشار براساس توانائیش در جابجایی ستون مایع موجود درآن بیان میشود، بطور مثال برحسب میلی متر آب یا میلی متر جیوه. چون جیوه چگالی بیشتری نسبت به اب دارد ، معمولا مانومترهای ساخته شده براساس ستون جیوه در یک فشار معین ، کوتاهتر و کوچکتر هستند. ولی بایستی توجه داشت که چگالی سیال موجود در مانومتر و شتاب جاذبه (g) از یک محل به محل دیگر تفاوت میکند و در نتیجه برروی مقدار خوانده شده فشار تأثیر میگذارد.

اتوکلاو

معمولا در کشورهای جهان فشار خون برحسب میلیمتر جیوه (mmHg)  ، فشار شش ها برحسب سانتی متر آب (cmWC) و فشار گاز طبیعیموجود در لوله ها برحسب اینچ آب (inWC)  بیان میشوند(منظور از WC ستون آب است).

در سیستمهای خلأ ، معمولأ از واحدهای Torr ،micron و inHg برای بیان مقدار خلأ استفاده میشود. Torr یک یکای غیر SI است و برابر 322/133 پاسکال و تقریبأ 1 میلی متر جیوه است .

1 Torr= 133.322 pa =1 mmHg

اتوکلاو

 منظور از micron نیز میکرومتر جیوه است. معمولأ Torr و micron فشار مطلق و inHg فشار سنجش را بیان میکنند. 

فشار اتمسفر معمولأ برحسب کیلو پاسکال (kpa) یا اتمسفر (atm) بیان میشود ولی در اندازه شناسی آمریکایی ترجیح میدهند از واحدهای هکتوپاسکال(hpa)‌و میلی بار(mbar) استفاده کنند

 1 hpa= 1 mbar=100 pa

در سایر سیستمهای غیر از SI برای بیان فشار از واحدهای دیگری که خیلی متداول نیست و یا منسوخ شده است استفاده میشده یا هنوز استفاده میشود. در سیستم cgs (سیستم سانتی متر - گرم- ثانیه)برای بیان فشار از واحد باراد (بانوشتار فرانسوی Barye) و مخفف Ba استفاده میشود و

1 Ba=0.1 Pa

 است.

در سیستم mts(متر- تن- ثانیه)  برای بیان فشار از واحد  Pieze با مخفف Pz  استفاده میشود که تا قبل از  1955 میلادی در شوروی (سابق) متداول بود استفاده میشود

 1 Pz =1 kpa

است.

اتوکلاو

در برخی کارردهای بالخصوص صنعتی نیز از کیلوگرم بر سانتی متر مربع (kg/cm2) یا کیلوگرم بر متر مربع) (kg/m2 یا سایر مشتقات مشابه برای بیان فشار استفاده میشود. منطق این واحد براساس نیروی اعمالی بر یک سطح مقطع که تعریفی از فشار است میباشد (P=F/A) و منظور از کیلوگرم  ، کیلوگرم- نیرو (kg-force)‌ است. کاربرد کیلوگرم برای بیان مقدار نیرو در سیستم SI ممنوع است و بایستی از نیوتن (N) برای بیان نیرو استفاده شود.

 

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

 اتوکلاو

ولتاژ مورد نیاز:380V                                          

جریان مورد نیاز:A63 

مقدار هوای فشرده:6barبه فاصله حداکثر 2mاز سمت راست دستگاه

مقدار آب مورد نیاز: لوله 2/1 اینچ با فشار 2bar و سختی حداکثر ppm 50

لوله فاضلاب:2 الی 3 اینچ لولۀ فاضلاب از جنس فلزی در کف اتاق تعبیه شود. 

محل استقرار تابلو برق ورودی: به فاصلۀ 50cm-5m از سمت راست دستگاه و مجهز به یک کلید مینیاتوری A63 باشد . (مطابق نقشه نصب) 

اتوکلاو

تذکر 1: یک هواکش متناسب با مساحت اتاق و در صورت امکان بالای دستگاه نصب شود. 

تذکر 2: فاصله دستگاه از دستگاه های مجاور و از دیوار، از هر طرف حداقل 50cm باشد. 

تذکر 3: کلیه مسیرهای انتقال سیالات مجهز به شیر فلکه دستی باشند.

تذکر 4: سطح مقطع کابل برق متناسب با جدول استاندارد ذیل می باشد .( کابل برق حتما باید افشان باشد )

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

روش های براورد مصرف بخاراتوکلاو در طراحی بهینه سیستم بخار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بدین طریق، اندازه لوله ها به درستی انتخاب شده و متعاقبا شیرآلات نظیر شیرهای کنترل، تقلیل فشار و تله های بخار به صورت دقیق انتخاب می شوند تا عملکرد ایده آل را داشته باشند. مصرف بخار به طرق مختلف قابل تعیین است.

با استفاده از آنالیز حرارتی و معادلات مربوط می توان مصرف بخار را تعیین نمود. اگر چه انتقال حرارت هنوز کاملا شناخته نشده است و ممکن است متغیرهای ناشناخته زیادی موجود باشد ولی با استفاده از تجربیات و روابط موجود، می توان با دقت کافی مصرف بخار را تعیین نمود.

اندازه گیری اتوکلاو

مصرف بخار با اندازه گیری مستقیم از طریق جریان سنج های بخار قابل سنجش است. به این طریق می توان با دقت نسبتا خوب، مصرف بخار سایت های موجود را تعیین نمود و بالطبع در مورد سایت های در حال طراحی یا غیر فعال قابل استفاده نیست.

قدرت حرارتی اتوکلاو

قدرت حرارتی غالبا در پلاک تجهیزات مختلف که توسط سازنده نصب می شود بر حسب Kw ذکر شده است ولی مصرف بخار بر حسب kg/hr به فشار بخار بستگی دارد. قدرت حرارتی نشان دهنده مقدار ایده آل طراحی بوده، ولی لزوما معادل قدرت واقعی عملی نیست.

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

اتوکلاو

کاربرد مواد ضد عفونی کننده در زندگی بشر امری کهن است و مواد ضد عفونی کننده مدتها قبل از کشف
باکتری ها مورد استفاده قرار می گرفته است به طوریکه LISTER جراح انگلیسی اولین بار فنون را برای
جراحی عمل باز به کار برد و نشان داد که میکروب عامل عفونت می باشد. امروزه گاز اتیلن اکساید که
توسط Awurtz.C کشف و مورد بررسی قرار گرفت ، بواسطه قدرت میکروب کشی ، اسپورکشی و
قدرت نفوذ بالا عنوان استریل کننده مواد حساس به حرارت و رطوبت در بیمارستان ها خصوصا در مواقع
اضطراری مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده دقیق از روش های استریلیزاسیون که به کمک آن
میکروارگانیسم ها و اسپورها را می توان از بین برد(که بخشی از تکنیک آسپتیک می باشد) بر سه قانون
کلی استوار است: اتوکلاو

۱- تمیز کردن

۲- تماس کامل وسایل با مواد ضد عفونی کننده

۳- مدت زمان کافی برای
فرایند استریل سازی بنابراین اولین مفهومی که در انتخاب سترون سازی مهم است اثبات سازگاری روش با وسیله و بسته بندی لازم برای حفظ استریل بودن قبل از توزیع و رسیدن به محل است. روش های استریلیزاسیون متداول بیمارستانها شامل:

الف: عوامل فیزیکی مانند:

- حرارت مرطوب (اتوکلاو و ....)

-حرارت خشک (فور و ...)

- اشعه یا پرتودهی (گاما-کبالتو ...)

ب- عوامل شیمیایی مانند:

-مواد شیمیایی (فنون – فرماآلوئید- دکونکس و ...)

-گازها(اتیلن اکسایدی و فرمالین) 

آشنایی پرستاران و کادر درمانی با تکنیک آسپتیک می تواند شناخت آنان را درباره چگونگی ایجاد محیط کار ایمن تر خصوصا در موارد
اضطراری بالا بوده و از بروز عفونت جلوگیری و در نهایت از صرف هزینه های ناشی از عوارض آن پیشگیری نمایداتوکلاو

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

دستگاه های استریلایزر پلاسما سریع ترین نوع استریل را در درجه حرارت پایین دارا می باشد. یک سیکل کامل  این دستگاه ها بسته به حجم چمبر بین 28 تا 75 دقیقه بیشتر به طول نمی انجامد. درجه حرارت استریلایزر پلاسما پایین تر از فرمالدئید و در حد اتیلن اکساید و بین 45 تا 55 درجه سانتی گراد بوده و عمر محصولات پلیمری در اثر استریل با این  دما بسیار بیشتر از انواع دیگر استریل است و در نتیجه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است. در عین حال به علت این دمای پایین استریل، وسایل را می توان بلافاصله پس از استریل از چمبر خارج کرد و استفاده کرد. نکته دیگر تاثیر گذار بر این قضیه غیر سمی بودن استریل با پلاسما است که بر خلاف سایر روش ها محصولات استریل شده نیازی به پاک شدن مواد سمی از روی خود ندارند و این مسئله نه تنها یک سیکل اضافی را در مقایسه با سایر استریلایزرها برای روبیدن مواد سمی کم می کند و درنتیجه زمان استریل را پایین می آورد که خود منجر به استفاده از وسایل بلافاصله پس از استریل می شود.
از دیگر مزایای مهم استفاده از این دستگاه ها کاربرد راحت آن ها است چرا که هیچ نیازی به وسایل جانبی مثل لوله کشی یا سیستم تهویه ندارند و محصولات استریل در آن که بسیار مفید نیز هستند(مثل اکسیژن) در محیط رها می شوندو در واقع نه تنها محیط را آلوده نمی کنند بلکه آن را از آلودگی پاک می کنند.  
راحتی کاربرد دستگاه های پلاسمادر این نکته نیز نهفته است که برای به کار انداختن این دستگاه ها  تنها به جریان برق نیاز است. بدین معنا که مانند یک یخچال به برق زده شده و شروع به کار می کنند. این مسئله استفاده از آن ها را برای حتی پرسنل آموزش ندیده بسیار راحت می‌کند.
در عین حال که به علت خطراتی که برای سلامت انسان دارند و همچنین نیاز به لوله کشـی و ابعـاد بـزرگ دستگـاه هـای فـرمـالـدئیـد و اتیلن اکساید، قرار گرفتن آن ها در مطب‌های شخصی غیر ممکن است، استریلایزر پلاسما در سایز های کوچک  می تواند در مطـب هـایـی که اعمال جراحی مثل جراحی فک و صورت یا مراکز دندانپزشکی یا اتاق‌های عمل چشم به راحتی قرار گرفته و باعث صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی برای پزشک جراح شوند.
علاوه بر تمام این نکات برخورداری از تاییدیه های بین المللی مانند استاندارد اروپا، انواع استانداردهای مهم  EN و مهم تر از همه تاییدیه FDAمشخص کننده اطمینان لازم برای این محصولات  است.
اصلی ترین محدودیت استریلایزرهای پلاسما در میزان نفوذ این ماده در لومن های باریک با طول بلند خلاصه می شود. در کنار دستگاه پلاسماجدول استانداردی داده می‌شود که بر اساس آن محدوده عملکرد پلاسمامشخص می شود. از روی این جدول می توان دید که یک لومن با یک قطر مشخص یا طول مشخص، باید حداقل چه طول یا قطری داشته باشد که دستگاه بتواند آن را استریل کند. براساس اطلاعات مندرج در یکی از ایـن جـداول بـرای دستگـاه استریلایزر پـلاسمـا متعلـق بـه یـک کمپـانـی لیدر در بازار، دستگاه‌‌های نسل جدید این شرکت قادر هستند لومن هایی با باریکی بزرکتر از 667/0 ‌میلیمتر ( 2 )FRENCH را استریل کنند. براساس جنس ماده مورد استفاده در ابزارهای نیازمند استریل دستگاه های این کمپانی قادر است بر اساس جنس حتی تا طول نزدیک به 1000 میلیمتر را نیز برای لومن های یک راهه استریل کند.

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

روش های براورد مصرف بخار اتوکلاو در طراحی بهینه سیستم بخار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بدین طریق، اندازه لوله ها به درستی انتخاب شده و متعاقبا شیرآلات نظیر شیرهای کنترل، تقلیل فشار و تله های بخار به صورت دقیق انتخاب می شوند تا عملکرد ایده آل را داشته باشند. مصرف بخار به طرق مختلف قابل تعیین است.

با استفاده از آنالیز حرارتی و معادلات مربوط می توان مصرف بخار را تعیین نمود. اگر چه انتقال حرارت هنوز کاملا شناخته نشده است و ممکن است متغیرهای ناشناخته زیادی موجود باشد ولی با استفاده از تجربیات و روابط موجود، می توان با دقت کافی مصرف بخار را تعیین نمود.

اندازه گیری اتوکلاو

مصرف بخار با اندازه گیری مستقیم از طریق جریان سنج های بخار قابل سنجش است. به این طریق می توان با دقت نسبتا خوب، مصرف بخار سایت های موجود را تعیین نمود و بالطبع در مورد سایت های در حال طراحی یا غیر فعال قابل استفاده نیست.

قدرت حرارتی اتوکلاو

قدرت حرارتی غالبا در پلاک تجهیزات مختلف که توسط سازنده نصب می شود بر حسب Kw ذکر شده است ولی مصرف بخار بر حسب kg/hr به فشار بخار بستگی دارد. قدرت حرارتی نشان دهنده مقدار ایده آل طراحی بوده، ولی لزوما معادل قدرت واقعی عملی نیست.

محاسبات اتوکلاو

انرژی موجود در بخار معمولا به دو منظور استفاده می شود.

  • تغییر دما در محصول و در واقع ایجاد گرمایش اتوکلاو
  • تثبیت دمای محصول، هنگامی که حرارت توسط عوامل طبیعی یا طراحی تلف می گردد.

در هر فرایند گرمایشی، با افزایش دمای فرایند، انرژی لازم کاهش یافته و از اختلاف دمای بین کویل گرمایی و فرایند نیز کاسته می شود. بالعکس تلافات حرارتی با افزایش دمای فرایند افزایش یافته و حرارت بیشتری از طریق لوله اتلاف می شود. کل حرارت لازم در هر زمان برابر مجموع دو فاکتور فوق است. در بسیاری از فرایند های انتقال حرارت از معادله زیر جهت محاسبه گرمای لازم برای افزایش دمای مواد استفاده می شود.

Q=mCp∆T

Q: مقدار انرژی Kj 

M: جرم ماده kg

Cp: ظرفیت حرارتی ویژه ماده Kj/Kg˚C اتوکلاو

این معادله جهت محاسبه کل انرژی حرارتی استفاده می شود ، ولی به شکل فوق نمی تواند آهنگ انتقال حرارت را تعیین نماید.

انواع مختلف مبدل های حرارتی را از نظر آهنگ انتقال حرارت می توان به دو دسته، دسته بندی نمود.

 

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

اتوکلاو کلاس B

استینلس استیل چیست؟

اتوکلاو

  استینلس استیل به واسطه میزان کروم آن از سایر فولادها شناسایی میشوند. این مقدار مینیمم % 10.5 است .

از مشخصههای بارز استینلس استیلها مقاومت حرارتی بالا و مقاومت در برابر خوردگی است. میزان این مقاومت با تغییر مقدار عناصر تشکیل دهنده آلیاژ متغیر است. این آلیاژ دارای پایه آهنی است و  %50 آن آهن است.

اتوکلاو

با افزایش مقدار کروم در آلیاژهای  استینلس استیل مقاومت آن در برابر خوردگی افزایش مییابد. باید در نظر داشت سقفی برای میزان کروم در آلیاژ وجود دارد، این سقف به علت محدودیت ظرفیت پذیرش کروم توسط آهن است. به همین دلیل از المانهای دیگری در آلیاژ برای افزایش میزان مقاومت در برابر خوردگی استفاده میشود.

استینلس استیلها به سه روش ساخت2wrought  ، 1cast وForge2  در بازار ارایه میگردند و بالطبع  

Forgeدارای بالاترین گرید.

اتوکلاو بوعلی 

  • علی طلا
  • ۰
  • ۰

اتوکلاو چیست ؟

اتوکلاو 

اندیکاتورهای شیمیایی و اتوکلاو کلاس ۶ برای استفاده در دستگاههای امحاء زباله و اتوکلاو پک های خیلی بزرگ و حجیم جهت دستگاه های استریل بخار در دمای ۱۲۱ درجه سانتی گراد برای ۱۵ دقیقه یا بیشتر یا در دمای ۱۳۴ درجه سانتی گراد برای ۳/۵ دقیقه یا بیشتر طراحی شده اند.
این اندیکاتور هم حداقل به ۲ شاخص حساس است با این تفاوت که دقت تغییر رنگ و نحوه تغییر رنگ متفاوت است.
تفاوت دیگر این اندیکاتور حساس بودن به فشار و غلظت بخار است.
به طور کلی این نشانگر اتوکلاو برای اطمینان از اعمال صحیح کلیه پارامترهای مؤثر در استریلزاسیون و سیکل های تنظیمی دستگاه به کار میرود و با حساسیت بالاتری طراحی شده اند.

  • علی طلا